Serviciile noastre

PILATES

BALET

DANSUL MIRILOR

DANS CONTEMPORAN

DANSUL MOLDOVENESC

PILATES

„Sanatatea este prima componenta a fericirii” – Joseph Pilates

Ce este?
Metoda pilates se bazeaza pe 6 principii: respiratia, concentrare, centrarea, controlul, precizia si fluiditatea. Fiecare exercitiu are un obiectiv bine definit, o anumita grupa de muschi care o lucreaza si o maniera de executie specifica.
Daca tinem cont de toate acestea, vom ajunge la rezultate rapide. In schimb, practicarea in mod eronat a metodei pilates nu va avea obiectivele atinse.

Pentru cine?
Pentru oricine. De la adolescenti la seniori, femei, barbati, atleti, dansatori profesionisti sau persoane aflate in recuperare medicala, exercitiile pilates pot fi adaptate corespunzator nevoilor fiecarui individ.
Exercitiile se fac cu ajutorul propriului corp sau cu diverse accesorii.
Pentru a obtine beneficii maxime este recomandata practicarea tehnicii pilates de cel putin 2-3 ori pe saptamana.

Previne posibilele accidente si boli

Eficientizeaza respiratia si imbunatateste circulatia

Amelioreaza durerile de spate si reduce presiunea din coloana vertebrala

Creeaza un corp alungit, tonifiat, cu coapse suple si abdomen plat

Ne invata sa respiram complet si corect marind capacitatea pulmonara.

Echilibreaza centrul de greutate

Imbunatateste bunastarea psihica

Imbunatateste elasticitatea musculara si mobilitatea articulara

Corecteaza postura corpului

Elimina durerile musculare si articulare, durerile de spate si alte boli cronice

BALET

Baletul ne duce cu gandul la gratie, frumusete, miscari impresionante executate cu usurinta.
Pentru copii propunem o educatie prin balet fara pedeapsa si recompensa, o modalitate prin care ei isi gasesc motivatia interioara si satisfactia obtinerii unui rezultat bazat pe munca lor.
Cursurile sunt structurate pentru a le stimula perceptia muzicii si ritmicitatea, pentru a-i ajuta sa adopte o postura corecta si gratioasa, in acelasi timp dezvoltandu-le mobilitatea si disciplina. In functie de varsta, vor fi introduse treptat elemente din tehnica baletului.
Rezultatul muncii lor va putea fi observat de catre parinti in cadrul orelor deschise sau a spectacolelor desfasurate pe parcursul anului de curs. Acesta va fi influentat, binenteles, de implicarea copilului si a parintilor si de frecventa cu care acesta ia parte la cursuri.
Ne dorim sa formam viitori adulti responsabili si constinciosi, care indiferent de domeniul in care vor activa sa se faca remarcati.

Baletul le va deschide calea spre o viata sanatoasa si echilibrata!

Pentru adultii care si-au dorit dintotdeauna sa faca balet, dar nu au avut ocazia, sau au chochetat cu ideea pentru scurt timp, le propunem sa (re)intre in aceasta lume minunata a dansului.
Cursurile pentru adulti sunt structurate astfel incat sa va introduca treptat in tehnica dansului clasic, obtinand totodata o postura corecta a corpului, o musculatura frumos conturata si abilitatea de a coordona miscarile cu muzica.

Imbunatateste postura

Stimuleaza creativitatea

Eficientizeaza respiratia si imbunatateste circulatia

Combate stresul si anxietatea

Dezvolta mobilitatea

Modeleaza corpul

DANS CONTEMPORAN

Dansul contemporan a luat nastere in secolul XX ca o imbinare a tehnicilor de dans specifice acestei perioade. Complexitatea si permanenta actualizare a acestuia face imposibila gasirea unei definitii clare.

In opozitie cu baletul, dansul contemporan este asociat cu energia si emotiile propriului trup care dau nastere unor miscari de multe ori personale. Fiecare dansator, coregraf, sau spectactor are o conceptie proprie asupra miscarilor acestui dans.

Va invitam sa va lasati corpul sa scape de presiune si sa imbratisati transformarile pe care ni le poate aduce acest curs care nu sunt doar de ordin estetic, ci tin si de atitudine.

DANSUL MIRILOR

Ziua nuntii este probabil cea mai speciala zi din viata fiecaruia.

Dansul mirilor este un moment unic care va ramane mult timp in amintirea mirilor si a invitatilor.
Pentru a crea un moment cu adevarat unic este nevoie ca muzica, coregrafia si tehnica protagonistilor sa se imbine intr-un mod perfect. Impreuna putem decide ce vi se potriveste cel mai bine astfel incat sa creem un moment de poveste.

Va asteptam la sedintele private dedicate special pentru dumneavoastra!

DANS MOLDOVENESC

Dansul moldovenesc reprezintă una dintre cea mai veche artă populară, fiind totodată un „poem al neamului”.

El scoate în evidenţă atît caracterul, cît şi temperamentul, forţa și agerimea poporului. Pune în valoare înţelepciunea şi umorul, dezvăluie sincer şi direct aspiraţiile şi sentimentele oamenilor.

Dansul a fost întotdeauna o parte integrantă a vieții social-culturale, cu fiece ocazie, cîntecul şi dansul au avut un rol important. Asemenea ocazii sînt zilele de sărbătoare și ritualurile de familie, tîrgurile, manifestările legate de muncile agricole și credințele legate în fertilitatea pămîntului. Istoria dansului moldovenesc este una bogată și originală. Izvoarele dansului moldovenesc  provin de  la traci şi geto-daci.

 Din timpuri străvechi acestea erau însoţite de cîntece, de ritmul bătăilor din palme sau cel obţinut cu ajutorul instrumentelor de percuţie. Mai tîrziu – erau acompaniate de orchestre de fanfară sau taraf, care includeau viori, ţambale, fluiere şi alte instrumente populare, erau însoţite și de strigături satirice ori glume. Dansurile populare moldovenești sau delimitat în patru zone: de sud, de centru, de nord și cea din Stânga Nistrului!

 Printre cele mai cunoscute dansuri ritualice moldoveneşti pot fi amintite „Căluşarii”, „Drăgaica”, dansuri care au rădăcini adânci în istoria culturii poporului! 

Frumusețea și farmecul dansului moldovenesc te frapează și nu te pot lăsa indiferent.

Esti gata sa faci o schimbare?